piątek, 9 września 2016

bananowe fit - brownie

to najlepsze fit brownie jakie do tej pory testowałam... a było ich kilka... zmodyfikowany przepis od koleżanki wyewoluował w słodkie, gliniaste, czekoladowe, pyszne ciacho... oczywiście do prawdziwego mega cukrowego, ociekającego masłem i cudnie pachnacego czekoladą to jest mu kawałek, ale ta alternatywa absolutnie mnie usatysfakcjonowała... polecam!


brownie:
> 4 dojrzałe banany
> 50 g mąki kokosowej
> 1/2 szklanki syropu klonowego
> 3 jajka
> 3 łyżki kakao
> 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
> 150 g różnych orzechów (u mnie laskowe, włoskie i migdały)
orzechy uprażyć w piekarniku w 200°C przez max 10 minut (uważajcie żeby nie spalić); banany zmiażdżyć na papkę
wszystkie składniki zmiksować na gładką masę
kwadratową blaszkę o boku 24 cm natłuścić, wlać do niej masę brownie i piec
25 minut w temperaturze 175°C
pychota ;-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz