piątek, 30 października 2015

migdałowe bezy - duchy

bezy w odsłonie halloweenowej... strasznie słodkie i strasznie urocze ;-) 


bezy-duchy:
> 6 białek
> 300 g drobnego cukru
> szczypta soli
> łyżeczka octu winnego
> 1 łyżeczka ekstraktu z migdałów
> barwniki spożywcze
nagrzać piekarnik do 120°C; białka ubić z solą; do ubitych białek dodać ocet, a następnie łyżka po łyżce dodawać cukier; na koniec dodać ekstrakt z migdałów
do ubitych białek dodać barwniki spożywcze - do wyboru do koloru, wymieszać
blachę wyłożyć papierem do pieczenia i w kilkucentymetrowych odstępach za pomocą rękawa cukierniczego formować duchy 
piec bezy przez 70 minut i studzić w delikatnie uchylonym piekarniku

pyyyyyycha :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz