blok czekoladowy to wspomnienie dzieciństwa w czystej postaci, kto nie
próbował? chyba nie ma takiej osoby… to znacznie więcej niż produkt czekolado
pochodny… jest przepyszny i znów, tak, jak lubię, z dowolnymi dodatkami… tym
razem czysto orzechowy
> ½ szklanki cukru
> 125 g masła
> ¼ szklanki wody
> 2 łyżki kakao
> 200 g pełnego mleka
w proszku
> kilka ciastek Digestive
połamanych
> bakalie: orzechy włoskie,
orzechy laskowe i migdały
masło rozpuścić w garnku na małej mocy palnika, dodać cukier, wodę, kakao i
wymieszać, podgrzać do rozpuszczenia się
cukru, następnie zdjąć z palnika i wystudzić
dodać mleko i wymieszać na gładką masę, następnie dodać orzechy i ciastka,
dokładnie wymieszać
przelać do małej keksówki wyłożonej folią spożywczą; przykryć folią od góry
i schłodzić w lodówce, najlepiej całą noc
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz