czwartek, 4 lutego 2016

krówka z białej czekolady z orzechami pekan

jeden z amerykańskich przepisów, do których zbierałam się dłuższy czas... chyba obawiałam się tej bomby kalorycznej, ale tłusty czwartek jest doskonałą okazją, aby wypróbować tą pychotę... czas na tłusty czwartek INACZEJ!
dzisiejsza wariacja to white chocolate pecan fudge z barefeetinthekitchen.com


krówka:
> 240 g białej czekolady
> 200 g słodzonego mleka skondensowanego
> 30 g masła
> 0,5 szklanki posiekanych orzechów pekan + kilka na wierzch
czekoladę, mleko i masło umieścić w miseczce i rozpuścić w mikrofalówce (u mnie 2 x 60s na mocy 600, co jakiś czas mieszając), dodać posiekane pekany
foremkę o boku 21 cm wyłożyć folią aluminiową, wylać masę, udekorować orzechami i włożyć do lodówki na minimum 3 godziny

i gotowe :)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz