do tej pory popełniłam dwa orzechowe, a teraz przyszedł czas na wersję z... awokado... hmmm... no ten przepis nie urywa, ale jest jakąś alternatywą popełnioną za beachbody.com
brownie:
> 1 średnie dojrzałe awokado, dokładnie rozgniecione np widelcem albo ręcznym blenderem
> ¼ szklanki rozpuszczonego oleju kokosowego
> ½ szklanki syropu klonowego
> 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
> ¾ szklanki kakao
> ½ łyżeczki soli
> ¼ szklanki mąki kokosowej
> kilka posiekanych orzechów makadamia
rozgrzać piekarnik do 175C; formę do tarty o średnicy 22 cm wysmarować tłuszczem
wymieszać awokado, olej kokosowy, jajko, syrop klonowy i ekstrakt
przesiać kakao, sól i mąkę kokosową i dodać całość do masy awokado, dobrze wymieszać razem z orzechami; przelać masę do formy i wyrównać; piec ok 30 minut (do suchego patyczka) i wystudzić; można posypać posiekanymi orzechami makadamia
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz