wtorek, 12 kwietnia 2016

eko-brownie z awokado BEZ

czas na test brownies... uparłam się, żeby znaleźć przepis na pyszne! brownie w wersji eko/wege/light/fit... itp
do tej pory popełniłam dwa orzechowe, a teraz przyszedł czas na wersję z... awokado... hmmm... no ten przepis nie urywa, ale jest jakąś alternatywą popełnioną za beachbody.com



brownie:
> 1 średnie dojrzałe awokado, dokładnie rozgniecione np widelcem albo ręcznym blenderem
> ¼ szklanki rozpuszczonego oleju kokosowego
> 1 duże jajko, lekko ubite
> ½ szklanki syropu klonowego
> 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
> ¾ szklanki kakao
> ½ łyżeczki soli
> ¼ szklanki mąki kokosowej
> kilka posiekanych orzechów makadamia
rozgrzać piekarnik do 175C; formę do tarty o średnicy 22 cm wysmarować tłuszczem
wymieszać awokado, olej kokosowy, jajko, syrop klonowy i ekstrakt
przesiać kakao, sól i mąkę kokosową i dodać całość do masy awokado, dobrze wymieszać razem z orzechami; przelać masę do formy i wyrównać; piec ok 30 minut (do suchego patyczka) i wystudzić; można posypać posiekanymi orzechami makadamia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz