pascha z twarogu
a to jest alternatywa dla paschy z mleka... ta zajmuje mniej czasu, ale nie ma skoku do tej pierwszej... nie zmienia to faktu, że pyszna jest, pełna bakalii i kremowa
- ze strony kuchnialidla.pl by Paweł Małecki
- > 1 kg twarogu sernikowego
- > 200 g miękkiego masła
- > 6 żółtek jaj, ugotowanych na twardo
- > 200 g cukru pudru
- > 2 opakowania cukru wanilinowego (lub 1 opakowanie XXL)
- > 400-450 g mieszanki bakalii, posiekanych
- żółtka ugotować na twardo, tzn żółtka wbić do szklanki i włożyć ją do gotującej się wody, na niewielkiej mocy palnika gotować aż do całkowitego ścięcia żółtek
- ugotowane na twardo żółtka zmiksować z masłem, cukrem pudrem i cukrem wanilinowym; całość połączyć z twarogiem; do masy dodać posiekane bakalie i wymieszać
- masę przełożyć do na sito lub do miski wyłożonej tetrową pieluchą; paschę wstawiamy do lodówki, najlepiej na całą noc; po wyjęciu z lodówki dekorujemy ją dowolnie
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz