sobota, 2 kwietnia 2016

pascha z twarogu

a to jest alternatywa dla paschy z mleka... ta zajmuje mniej czasu, ale nie ma skoku do tej pierwszej... nie zmienia to faktu, że pyszna jest, pełna bakalii i kremowa
  • ze strony kuchnialidla.pl by Paweł Małecki


  • > 1 kg twarogu sernikowego
  • > 200 g miękkiego masła
  • > 6 żółtek jaj, ugotowanych na twardo
  • > 200 g cukru pudru
  • > 2 opakowania cukru wanilinowego (lub 1 opakowanie XXL)
  • > 400-450 g mieszanki bakalii, posiekanych
  • żółtka ugotować na twardo, tzn żółtka wbić do szklanki i włożyć ją do gotującej się wody, na niewielkiej mocy palnika gotować aż do całkowitego ścięcia żółtek
  • ugotowane na twardo żółtka zmiksować z masłem, cukrem pudrem i cukrem wanilinowym;  całość połączyć z twarogiem; do masy dodać posiekane bakalie i wymieszać
  • masę przełożyć do na sito lub do miski wyłożonej tetrową pieluchą; paschę wstawiamy do lodówki, najlepiej na całą noc; po wyjęciu z lodówki dekorujemy ją dowolnie

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz