środa, 29 czerwca 2016

czekoladowy mus z awokado

doprawdy zaskakująco smaczny mus czekoladowy wege... po kilku testach przepisów na czekoladowe słodycze wege, nie spodziewałam się tak doskonale czekoladowego i jednocześnie delikatnego smaku... nie czuć tak silnie gorzkiego kakao, nie ma kokosowego posmaku oleju... wszystkie smaki i aromaty fajnie się wymieszały i efekt jest naprawdę zaskakujący, tylko trzeba dać deserowi czas na przegryzienie się - koniecznie!
warto też dodać coś co podkręci smak, jak u mnie rodzynki - bardzo dobrze skomponowały się z całością

bardzo smaczny, mega-lekki i do tego jak zdrowy! deser na pewno do powtórzenia, a podpatrzone na healthyfoodhouse.com



2 małe porcje musu:
> 1 duże dojrzałe awokado
> 1 czubata łyżeczka kakao
> 2 łyżeczki oleju kokosowego
> 2 łyżki syropu klonowego (lub więcej do smaku, ale nie za dużo, żeby deser nie był zbyt rzadki)
> 1 łyżka mleka migdałowego (z TEGO PRZEPISU)
> 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
> dodatki (opcjonalnie, u mnie rodzynki i migdały)
wszystkie składniki zblendować (oprócz dodatków), przełożyć do pucharków, wstawić do lodówki na ok 1 godzinę
przed podaniem udekorować dowolnymi dodatkami

SMACZNEGO :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz