dużo się działo... działy się zarówno przepisy historyczne, jak i testy nowych przepisów...
przepisy historyczne można odkryć pod linkami, a nowe odkrycia... już niebawem :-)
z tematów historycznych pojawił się bezkonkurencyjny sernik orzechowy, czekoladowy na zimno, beza kajmakowa i beza cytrynowa... nie mogło zabraknąć również mazurków, w tym roku kajmakowy i różany... odkryłam, że coraz bardziej zaczynam się przekonywać do wersji różanej... to bardzo fajne połączenie róży z marcepanem i czekoladą... z każdym rokiem moje kubki smakowe przekonują się bardziej ;-)
kajmakowo...
i różanie...
z testowanych tematów nowych pojawiły się baby migdałowe w różnych formach... bardziej dla dorosłych... i bardziej dla dzieci...
był boski sernik z pastą sezamową (tahini) - bezbłędne proporcje i delikatna, kremowa konsystencja, a wszystko zwieńczone ganache z białej i deserowej czekolady - dla mnie absolutnie kategoria do powtórzenia!
biały sernik z dżemem porzeczkowym nie ustępował kroku swojemu poprzednikowi... dżem porzeczkowy doskonale wkomponował się w masę serową i nie tylko był interesującym akcentem, ale również dodawał uroku...
pojawił się również mazurek cytrynowy z lemon curd i granatem... wniósł miłą świeżość do kajmakowo - serowo - piaskowego zestawu... bardzo pyszne...
przepisy już niebawem :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz